Klass 3-varning utfärdad av SMHI - förbered dig för oväder

27 april 2010 kl. 09:34

Under morgondagen, torsdagen den 7 januari, väntas en kraftig storm komma in över Östergötland. SMHI har utgett en klass 3-varning, villket är den allvarligaste varningen som kan utfärdas. Med anledning av varningen har Finspångs kommun aktiverat sin krisledningsorganisation.

Varningen avser stora mängder is och underkylt regn som kommer in österifrån i samband med en varmfront.

En isstorm inträffar när underkylt regn fryser till is när det når marken och andra ytor. Detta leder till att allt täcks med tung, blank is.

Varning klass 3 är den högsta varningsnivån och innebär mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Finspångs kommuns krisledning har samlats

Med anledning av varningen har Finspångs kommun dragit igång sin krisledninsorganisation och börjar förbereda för kommande oväder.

Vad kan du göra?

Börja förbereda dig för hårt oväder med eventuellt strömavbrott. Det innebär att du behöver se över din egen försörjning i form av mat och värme. Utgå från att du behöver kunna klara dig en vecka.

Följ händelseutvecklingen

Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV. Titta också på webbplatsen Krisinformation.se.
 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image