Vårens kommunala miljöhjälte

19 maj 2017 kl. 15:15

Under april kunde alla kommunens verksamheter nominera medarbetare som gjort en insats för miljön. Det kom in flera nomineringar, och juryn hade svårt att välja mellan alla goda initiativ. Till slut föll valet på Helena Svenblad som jobbar i Grosvadsköket.

Helena SvenbladHelena Svenblad utses till Finspångs kommuns miljöhjälte våren 2017, för sitt engagemang och sina initiativ för att minska matsvinnet och öka andelen närproducerad mat inom den kommunala kostverksamheten. Jurygruppen som bestod av miljö- och samhällsbyggnadsråd Herman Vinterhjärta och tre tjänstemän besökte en överraskad Helena, som fick motta ett diplom och fira med tårta tillsammans med arbetskamraterna.

- Vi är stolta över allt engagemang för miljön som finns i kommunens alla olika verksamheter, men idag är vi extra stolta över Helena Svenblad, säger Herman Vinterhjärta. Vi hoppas att hennes engagemang kan vara en källa till inspiration för många.

Matens miljöpåverkan

I Sverige står produktionen av den mängd mat som slängs varje år för cirka 3 procent av de totala utsläppen av växthusgaser, enligt Naturvårdsverket. Att på olika sätt motverka att mat behöver slängas gör alltså stor skillnad för klimatet. Att välja närproducerat är att ta ställning för korta transporter av maten, vilket bidrar till minskad klimatpåverkan och renare luft.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image