Var med och Håll Finspång Rent!

12 februari 2018 kl. 06:00

Varje vår deltar Finspångs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. I år har vi kampanjveckorna 17 och 18. Var med och gör en insats för ett Rent Finspång, anmäl din förening, skolklass, arbetsplats eller dig själv till årets insats så får du material att plocka skräp med.

Anmälan för gratis skräpplockarmaterial

Från 12 februari 2018 är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent.  

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Finspångs kommun kommer vi distribuera materialet under veckorna 15 och 16. Deltagare får material genom att Finspångs Tekniska Verk kör ut det till anmälda skolor och förskolor. Övriga medverkande kan hämta sitt skräpplockarmaterial i kommunhusets reception.

Kampanjperiod 23 april till 7 maj med ökat skräpfokus

Veckorna 17 och 18 (23 april till 7 maj) är kommunens kampanjperiod och du får gärna använda de veckorna som riktmärke när du och dina kollegor planerar era skräpplockaraktiviteter.

Skolor och förskolor får hjälp med hämtning

Behöver din skola eller förskola hjälp med hämtning av insamlat skräp är du välkommen att kontakta Ulf Karlsson, Sjömansängs återvinningscentral. Kontaktinformation hittar du i kolumnen till höger. Tänk på att boka hämtning i god tid – gärna när ni planerar skräpplockardatum, för att undvika dubbelbokningar.

Sortera återvinningsmaterial (papper, glasförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar), brännbart, metall samt icke brännbart för sig så långt det går. Övriga medverkande är välkomna att lämna sitt sorterade skräp på Sjömansängs ÅVC om möjlighet finns eller på närmaste återvinningsstation om det är förpackningar eller tidningar som skräpat ned.

"Vi Håller Rent i Finspång" är också ett bra tillfälle att lära dig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. På Håll Sverige Rents webbplats finns mängder av information och material för nedladdning. Länk hittar du i kolumnen till höger.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Fakta om Håll Sverige Rent

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. De samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto. Håll Sverige Rent är medlem i FRII och Svensk Insamlingskontroll.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image