Var med och Håll Finspång Rent!

15 februari 2017 kl. 08:00

Varje vår deltar Finspångs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. I fjol plockade närmare 2 000 deltagare skräp i vår kommun och nu är det dags att anmäla sig till årets insats.

–Det finns ett stort miljöengagemang bland våra skolor och förskolor, säger Herman Vinterhjärta, miljö- och samhällsbyggnadsråd, Finspångs kommun. Våra pedagoger arbetar kontinuerligt med miljöfrågor och hållbar utveckling och när elever lär sig och förstår att nedskräpning är fel för de den kunskapen vidare hem till familjen, fortsätter Herman. Vi vill jobba vidare med att minska nedskräpningen och öka kunskapen om miljöfrågor och därför bjuder vi in alla intresserade att anmäla sig till Vi Håller Finspång Rent 2017. Kanske kan vi få med fler företag och organisationer i år, det vore ett rejält kliv framåt, avslutar Herman Vinterhjärta.

– Ett effektivt sätt att visa sitt engagemang är att plocka upp skräp, ta en bild, lägga upp den på Instagram och tagga #rentFinspång - en bild säger ju mer än tusen ord, menar Marika Sjödin, naturvårdssamordnare, Finspångs kommun. I år utmanar Finspångs kommun och Finspångs Tekniska Verk andra företag, organisationer, föreningar och privatpersoner att delta i kampanjen. Tillsammans jobbar vi för att få en snyggare och tryggare kommun, avslutar Marika Sjödin.

Vi Håller Finspång Rent vänder sig till alla kommuninvånare och runt om i kommunen kommer skolor, förskolor, privatpersoner, företag och föreningar plocka skräp – både för att göra sin närmiljö finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Finspång Rent. Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel.

Fakta om Håll Sverige Rent

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. De samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto. Håll Sverige Rent är medlem i FRII och Svensk Insamlingskontroll.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image