Välkommen till nya vintertorget!

29 november 2018 kl. 14:00

Från och med lördag är säsongens "Vintertorg" på Bergslagstorget klart att besöka och använda! Under gnistrande ljusslingor kan du åka skridskor eller ta med en fika till de bord och bänkar som finns på torget.

Åk skridskor i centrum

Skridsko på isÅrets stora begivenhet är möjligheten att kunna åka skridskor i centrummiljö. Mitt på vårt ”Vintertorg” hittar du nästan 150 kvadratmeter is att åka på som kvällstid är upplyst och omgivet av gnistrande ljusslingor. Med tanke på att vi inte kan beställa kallt vinterväder och vara säkra på att det blir så hela vintern har vi gjort det näst bästa – vi har lagt ut syntetisk is!

Och faktiskt – den är nästan lika hal som en naturlig is! Så här kan du snöra på dig skridskorna och glida ut på isen – nästan som på riktigt! Ta chansen att visa upp dina färdigheter – eller ta dina första stapplande ”Bambiskär” – det är upp till dig!

Ta med egna skridskor – eller låna av oss!

På isen åker man med vanliga, riktiga skridskor! Du som har egna skridskor tar naturligtvis med dom och använder! Och glöm inte att ta med hjälm – den är lika viktig här som på andra isar!

Har du inga egna skridskor finns det ”grillor” att låna på plats! De finns i ett förråd i en av busskurerna på torget. De finns i blandade storlekar från storlek 27 till 45. Antalet är begränsat och de flesta i storlek upp till cirka 38 för att barn och ungdomar ska kunna få chansen att pröva. Eftersom det inte finns hur många par som helst hoppas vi att man åker ”lagom lång” tid så att andra som vill också får chansen. En bänk finns där du kan snöra på dig skridskorna och ta dig in på isen för en tur. Även hjälmar finns att låna. Det är absolut hjälmtvång som gäller! Anvisningar för vad som gäller för lån av skridskor och hjälm finns i skridskoförrådet. Och du – det är gratis att låna – och därför också ett ansvar att sköta grejorna och lämna tillbaka dem efter avslutad åkning.

All åkning sker på eget ansvar. Vi vill heller inte att klubbor, puckar och bollar används – för det finns andra mer lämpliga isar på Arena Grosvad.

Bord och bänkar att ta en fika vid

Förutom isbanan finns det bord och bänkar att fika vid. Varför inte ta med varm choklad och några smörgåsar eller annat lämpligt och sitta ner och fika en stund efter åket? Eller så kan du handla något i omkringgivande ”matställen” eller besöka affärerna i centrum. Kanske kan det vara bra att ta med någon form av underlag att sitta på om det är kallt. Passa också på att titta på de vackra vinterbilder som är uppsatta i busskurarna.

Vi hoppas att du ska ta tillfället i akt att besöka ”Vintertorget 2018-2019”! Ett levande centrum blir så mycket mer levande om människor är här! Välkommen och mycket nöje!

Med vänliga vinterhälsningar från Finspångs kommun!

PS. Kanske dyker det upp och händer andra saker på torget också under vintern? Håll utkik! DS.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image