Välkommen till Bergslagstorget vintern 2018-2019

29 oktober 2018 kl. 15:45

Nu har det blivit dags att ställa om klockan från sommar till vintertid, detta gäller även för Bergslagstorget. Vi har påbörjat arbetet med att ställa om från Sommartorget till Vintertorget 2018-2019.

vintertorget 2018-2019Vi fortsätter tillsammans med er medborgare att sträva efter liv och rörelse på vårt torg. Därför låter vi Sommartorget leva vidare som Vintertorget där många mysiga inslag väntar att förgylla vintermörkret med. 

Skridskobana

Sommarens manege kommer göras om till en mysig skridskobana gjord av synestetiskt material, vilket gör den vädersäker.  Banan kommer att vara ca 135 kvm stor och det kommer adderas mer belysning för att skapa stämning, trivsel och trygghet. 

Utöver skridskobanan, där du kan ta vinterns första åktur, kommer även bänkar och soffor finnas kvar för att du ska kunna njuta av medhavd fika och kanske en rykande kopp varm choklad mellan skridskoturerna. 

Målet är att Vintertorget ska stå klart till 1:a advent.

En plats för arrangemang

Kommunen vill även bjuda in föreningar, företag och privatpersoner till att till exempel anordna julmarknader, loppmarknader eller övriga evenemang för att skapa en levande och trevlig plats att vistas på. Detta har man möjlighet att göra på ytor runtom denna centrala plats som Vintertorget utgör. 

Tänk på, för att anordna publika arrangemang krävs polismyndighetens tillstånd. 

Du söker tillstånd via Polisen (länk öppnas i nytt fönster).

Uppstår frågor kring detta är ni även välkommen att höra av er till Finspångs kommun. Se kontaktuppgifter till höger. 

Parkering och trafikinformation

För er som ska besöka Finspångs centrum använd parkering vid Lidl, P-huset vid Hotell De Geer, P-huset vid kommunhuset eller grusparkeringen söder om kommunhuset för att sedan promenera in till centrum.

För att skapa Vintertorget 2018-2019 kommer sträckan på Bergslagsvägen utanför Joan´s att vara fortsatt stängd av för biltrafik. I samband med detta vill vi vädja till dig som bilist: för allas trevnad och säkerhet använd inte centrumgatorna som genomfartsled utan välj i första hand riksväg 51 som transportväg. 

Karta över aktuellt område (jpg-fil, 164 kb. Öppnas i nytt fönster).

Nu har det blivit dags att ställa om klockan från sommar till vintertid, detta gäller även för Bergslagstorget. Vi har påbörjat arbetet med att ställa om från Sommartorget till Vintertorget 2018-2019.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image