Finspångs kommun

Stort intresse för att byta bilen mot bussen

19 september 2017 kl. 08:30

Tillsammans med Östgötatrafiken genomför Finspångs kommun en kampanj för att minska pendling med bil. Intresset har varit stort, och nu går det tyvärr inte längre att ansöka om prova-på-kort eftersom korten tagit slut.

BussillustrationAtt gå, cykla eller åka kollektivt till jobbet eller skolan är att göra en insats för miljön, samtidigt som det är bra för både hälsan och plånboken. Bilen står för en stor del av vår klimatpåverkan, och Finspångs kommun strävar efter att minska ner på onödiga bilresor. Därför valde kommunen att under Europeiska Trafikantveckan genomföra en kampanj för att minska pendling med bil.

Bilpendlare testar buss

Många bilpendlande Finspångsbor har redan anmält sitt intresse för att ställa bilen hemma och ta bussen till jobbet i upp till två veckor. Därmed är prova-på-korten tyvärr slut, och anmälan har stängt.

Vi hoppas att prova-på-tiden kommer att leda till några nya vanor, och till att fler funderar över sina dagliga resor. För tips om hur du kan resa lite mer hållbart i Finspångs kommun, oavsett färdsätt, kan du kolla in länken under "mer information".

En del av Europeiska Trafikantveckan

Finspångs kommun genomför kampanjen för att minska pendling med bil som en del av Europeiska Trafikantveckan, som äger rum 16-22 september varje år. Syftet med Trafikantveckan är att underlätta och uppmuntra till hållbara transporter. Årets slogan är "Tänk framåt - res tillsammans", och fokuserar på kollektiva resor där vi delar resurser med varandra för en mer hållbar framtid. Mer information om Trafikantveckan och alla olika initiativ som genomförs runt om i Europa finns via en länk till höger på sidan.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image