Snart blir Östermalmsvägen säkrare att korsa

04 juni 2018 kl. 12:54

Måndag 11 juni startar arbetet med att göra det säkrare för oskyddade trafikanter att passera över Östermalmsvägen. Gatan kommer att vara öppen för trafik under sommaren med vissa begräsningar under byggtiden.

Under juni till och med september pågår arbetet med trafiksäkerhetshöjdande åtgärder på och omkring Östermalmsvägen i Finspång.

-Det blir inga vägbulor utan vi kommer genomföra trafiksäkerhetshöjdande åtgärder som gör att det blir tydligare var man som cyklist eller gångtrafikant kan passera över gatan, berättar trafikstrateg Helena Wastesson.

Aktuella åtgärder

Aktuella åtgärder är bland annat förbättrad belysning, markeringar i gatan var fotgängare, rullstolar och rullatorer respektive cyklister ska ta sig över. Åtgärder i beläggningen kommer att genomföras så att både bilister och cyklister kan kommer känna att man ska sakta ner vid passagerna.

14 ställen berörs fram till i höst

Arbetet startar 11 juni vid korsningen Gronvägen och kommer sedan att fortsätta på totalt 14 platser på Östermalmsvägens sträckning mot Slottsvägen och ”Siemensrondellen”. Även Stora allén och Kapellvägen berörs. Gatan kommer inte att stängas av under byggtiden men det blir vissa begränsningar och körfält som är avstängda.

-Vi vill vi vädja till dig som bilist att visa hänsyn till våra medarbetare när ni passerar vägarbetsområdet och att inte använda Östermalmsvägen som genomfartsled utan att i första hand välja riksväg 51 som transportväg.

Gemensam finansiering

Åtgärderna finansieras gemensamt av Finspångs kommunen och Trafikverket.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image