Livsfarlig lek på byggarbetsplats

13 oktober 2017 kl. 14:16

byggarbetsplats_vårdcentrumFinspångs kommun har fått kännedom om att barn och unga vistas och leker på byggarbetsplatsen för nya vårdcentrum i centrala Finspång. Det är både olagligt och dessutom fullständigt livsfarligt.

Byggföretaget NCC som bygger Finspångs nya vårdcentrum har meddelat att det har hänt vid ett flertal tillfällen att personer, tyvärr främst ungdomar och skolbarn har tagit sig in på byggområdet kvälls- och nattetid för att klättra och hoppa på sprängstenar.

Inte någon vare sig byggjobbare, föräldrar, skolpersonal eller vi andra som är inblandade i arbetet med att se till att Finspång får moderna vårdlokaler, vill uppleva att någon skadar sig allvarligt eller till och med kan riskera att förolyckas på grund av ungdomligt oförstånd.

Sprängsten kan komma i rullning och krossa någon under sig

Området är fullt av sprängsten som personerna har klättrat på.  Det är både  olämpligt och farligt att vistas på området. 

Vi har idag fått bifogade brevet från NCC som vi vill sprida för allas kännedom. NCC kommer att polisanmäla alla intrång som sker, men det är kanske inte det viktigaste även om det är en skarp markering av allvaret i frågan. Det viktigaste är att få de som tycker att detta är spännande och kanske tufft att förstå vilken oerhörd risk som de utsätter sig för.

Hjälp oss!

Finspångs kommun ber om hjälp att sprida budskapet om det oerhört olämpliga och farliga att försöka ta sig in på området. Vi vill alla förkomma en eventuell olycka där personer kan hamna i livsfara.

Brevet från NCC

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image