Vi håller Finspång rent

"Vi håller Finspång rent" är en årlig kampanj som ingår i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

Runt om i Finspångs kommun och i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet. 

Tipsa och vinn presentkort!

Vad är ditt bästa tips för ett rent Finspång? Vi hoppas på bra ideér och städtips i en tävling på Instagram/Facebook med presentkort till Kulturhuset eller Medley, Arena Grosvad som priser.

Vi vill inspirera andra, samla goda tips och idéer hur vår kommun kan bli ännu snyggare och tryggare och drar därför igång en tävling på Instagram och Facebook under #rentfinspång.
Så här tävlar du!
För att vara med och tävla ska du plocka ett skräp, ta en bild/filma och tagga #rentfinspång på Instagram eller Facebook. Glöm inte att skriva vad som är ditt bästa tips för ett rent Finspång. 
Du behöver ha en öppen användarprofil på Instagram eller göra ditt tävlingsbidrag till ett offentligt inlägg på Facebook. Vi vill ha ditt bidrag senast 12 maj, 2017.
En jury utser tre vinnare.
Vinsterna består av presentkort till Kulturhuset i Finspång eller Medley, Arena Grosvad.
Här kan du läsa mer om tävlingen och tävlingsreglerna!

Vi vill inspirera andra, samla goda tips och idéer hur vår kommun kan bli ännu snyggare och tryggare och drar därför igång en tävling på Instagram och Facebook under #rentfinspång.

Så här tävlar du!

För att vara med och tävla ska du plocka ett skräp, ta en bild/filma och tagga #rentfinspång på Instagram eller Facebook. Glöm inte att skriva vad som är ditt bästa tips för ett rent Finspång. 

Du behöver ha en öppen användarprofil på Instagram eller göra ditt tävlingsbidrag till ett offentligt inlägg på Facebook senast 14 maj 2018.

En jury utser tre vinnare.Vinsterna består av presentkort till Kulturhuset i Finspång eller Medley, Arena Grosvad. Här kan du läsa mer om tävlingen och tävlingsreglerna!

Anmälan för gratis skräpplockarmaterial

Från 12 februari 2018 är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent.  Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Finspångs kommun kommer vi distribuera materialet under veckorna 15/16. Deltagare får material genom att Finspångs Tekniska Verk kör ut det till anmälda skolor och förskolor. Övriga medverkande kan hämta sitt skräpplockarmaterial i kommunhusets reception.

Kampanjperiod 23 april till 7 maj med ökat skräpfokus

Veckorna 17 och 18 (23 april till 7 maj) är kommunens kampanjperiod och du får gärna använda de veckorna som riktmärke när du och dina kollegor planerar era skräpplockaraktiviteter.

Skolor och förskolor får hjälp med hämtning

Behöver din skola eller förskola hjälp med hämtning av insamlat skräp är du välkommen att kontakta Ulf Karlsson, Sjömansängs återvinningscentral. Kontaktinformation hittar du i kolumnen till höger. Tänk på att boka hämtning i god tid – gärna när ni planerar skräpplockardatum, för att undvika dubbelbokningar.

Sortera återvinningsmaterial (papper, glasförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar), brännbart, metall samt icke brännbart för sig så långt det går. Övriga medverkande är välkomna att lämna sitt sorterade skräp på Sjömansängs ÅVC om möjlighet finns eller på närmaste återvinningsstation om det är förpackningar eller tidningar som skräpat ned.

"Vi Håller Rent i Finspång" är också ett bra tillfälle att lära dig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. På Håll Sverige Rents webbplats finns mängder av information och material för nedladdning. Länk hittar du i kolumnen till höger.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image